11.06.2008, 18:04 3005

Өзбекстанда жемістер мен көкөністерді инфрақызыл сәуленің көмегімен кептіретін болады

Өзбекстанда жемістер мен көкөністерді инфрақызыл сәуленің көмегімен кептіретін болады

Алматы. 11 маусым. "Қазақстан Бүгін" - Өзбекстандағы Бухара азық-түлік және жеңіл өнеркәсібі жөніндегі технологиялық институтының ғалымдары жемістер мен көкөністерді көзге көрінбейтін импульсті инфрақызыл сәуленің көмегімен кептіретін жаңа технологияға патент алды, деп хабарлайды агенттік тілшісі "CA-News" ақпараттық агенттігіне сілтеме жасап.

Бірінші кезең 40 - 45 секунд, екіншісі - 20 - 25 секундқа созылады. Екі кезеңнің арасында өнімдер 15 - 50 секунд жатады да, сосын Цельсий өлшемі бойынша 45-50 градуста 2,5 - 3 сағат бойы белгілі концентрациялы сиропта ұсталады.

Ақырғы кептіру тағы да инфрақызыл сәуленің әсерімен жүзеге асырылады.

Ақпаратты пайдаланған жағдайда "Казахстан Сегодня" ақпараттық агенттігіне сілтеме жасау міндетті

МӘТІННЕН ҚАТЕ ТАПТЫҢЫЗ БА?

Оны тінтуірмен таңдап, Ctrl + Enter пернелерін басыңыз.

тақырып бойынша жаңалықтар

Ең көп оқылғаны